Stramosul fiecarei actiuni este un gand. (Ralph Waldo Emerson)

Daca ai impresia ca educatia e scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta. (Andy McIntyre)

miercuri, 29 decembrie 2010

"Armonie în diversitate" - Proiect naţional

Grupul Şcolar Agriol Oraviţa a încheiat, pentru anul şcolar 2010-2011, un acord de parteneriat cu Şcoala "Mihai Viteazul" Târgovişte pentru Proiectul naţional "Armonie în diversitate".

Scopul proiectului este promovarea perspectivei interculturale şi interdisciplinare în educaţie şi întărirea relaţiilor dintre şcoală şi societatea civilă într-un context multicultural.

Activităţile proiectului vizează informări cu privire la istoria etnică şi religioasă a oraşului Oraviţa, realizarea unui portofoliu în care să fie prezentat, din punct de vedere geografic, istoric şi religios, un edificiu reprezentativ pentru spiritualitatea oraşului şi două concursuri. "Cuvinte care zidesc" este un concurs interdisciplinar de portofolii, iar al doilea concurs  este de postere pe tematică interculturală.

Beneficiarii direcţi sunt elevi ai clasei a X-a D coordonaţi de prof. Alina Cerbu în colaborare cu prof. Cristina Hriţcu şi prof. Enache Cerbu.

În luna decembrie s-a desfăşurat prima activitate care a constat in vizitarea Teatrului vechi Mihai Eminescu, Farmaciei Knoblauh şi Bisericii romano-catolice din Oraviţa. Elevii au adunat informaţii depre istoria etnică şi religioasă a oraşului.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu